2014. április 6., vasárnap

New hobby?

New hobby? Ez a tökéletes cím erre a posztra!  Régebben szó szerint gyűlöltem olvasni! Nem is tudom miért de utáltam.. Aztán elhatároztam magam,hogy veszek ki pár divat újságot , és azokat kezdem el olvasni. Majd jöttek a többi könyvek, amik nem éppenséggel a divattal kapcsolatosak, hanem romantikus történetről szóltak. Imára már minden nap olvasok valamennyit ,és ha egy irományt kiolvasok jön is a következő. (Mindig van nálam + 1-2 !) Sose gondoltam volna ,hogy bármikor ennyit fogok olvasni, de valamiért ha van egy könyv aminek tetszik a borítója , rögtön arra gondolok ,hogy "vajon milyen történetet rejt?" ! Ennek a következménye az,hogy kiveszem a könyvtárból.:DDD  
Ennek a példája az ,hogy az ember mindig változik. Azt hiszi tudja mit utál , mit szeret , mi a stílusa , mi az amit soha nem venne fel , mi az a dolog amit nem csinálna meg és még sorolhatnám.. Aztán arra jövünk rá,hogy " héé megszerettem! ".


* Isabel Wolff - Mesés ruhák kalandjai *
Ebben a könyvben igazán sok rejtvény és titok van szerelemmel megfűszerezve. A történetekben sok figyelmet kapnak a vintage ruhák (a címből is megtudható). Éppenséggel nem egy rövid könyv ,de nem rossz.

* Katie Fforde- Francia Kaland *
Mondhatni tipikus franciai romantikus könyv. Az elején nem túl sok izgalom van benne de a végére azért van egy-egy történet amiért megéri továbbolvasni. Nincs benne sok nyálas szerelmi volna, csak egy szép letisztul történet. Részemről megéri elolvasni.

* Leiner Laura- Bábel * 
PERFECT BOOK! Muszáj volt ezzel indítanom.. Egy könyvet sem olvastam olyan gyorsan mint a Bábelt. Hihetetlen könyv! Mindig történik valami az elejétől kezdve a végéig. Tele izgalmakkal , kisebb kapcsolatokkal, fesztivál élményekkel és sorolhatnám még mennyi dolog van még ebben a remekműben. Minden egyes pillanatát imádtam amikor olvastam. Biztos vagyok benne,hogy még rengetegszer fogom kiolvasni. Minden lánynak ajánlom főként a velem egykorúaknak ( 10 -18).

* Cecelia Ahern - Életed regénye *
Hát... Ez a köny az elején nem volt a szívem csücske. Még arra is gondoltam,hogy abba hagyom, de gondoltam, ha már elkezdtem akkor fejezzem is be. Kb így a végére már kezdett izgalmas lenni a sztori. Kicsit másképp alakult a vége mint amire gondoltam mert nem az volt az utolsó fejezet, hogy  " boldogan élnek még meg nem hallnak" , hanem a főszereplőnek egy fontos találkozásával zárult.

 * Debbie Macomber *
Ez a könyv sem kevés lapszámú..:DDD Egészen pontosan 496 oldalt tartalmaz. Nagyon sok történetet rejt a kötet, ami teljesen az " új kezdet" -re nyilvánul. Az elején nem éppen a legizgalmasabb , de a végére ahogy jobban megismerjük a szereplőket , egyre jobban lesz kedvünk követni az eseményeket.  Fontos dolgokat is rejt , az egyik ami számomra nagyon fontos " Hiába van remek állásod, ha nincsenek barátaid! ". Én a helyetekben kiolvasnám mert igazán izgalmas és romantikus.

16 megjegyzés:

  1. Én világ életemben imádtam olvasni, ezért mindig úgy gondoltam, hogy nincs olyan ember, aki nem szeret olvasni, csak olyan, aki még nem találta meg a hozzá illő könyveket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó igen, nagyon igazad van! Olyan könyvvel/könyvekkel kell kezdeni amit szeretünk. Mint pl én a divat újságokkal/könyvekkel. Utána meg beleszeretünk a könyvekbe és csak olvasunk-olvasunk.:)) x

      Törlés
  2. oh gosh. Isabel Wolff's A Vintage Affair is the loveliest ever! I really love it. Seriously enjoyed reading it :D
    hope you can drop by my blog too!~

    xoxo,
    rae
    http://www.raellarina.net/

    VálaszTörlés
  3. Leiner Laura többi könyve is fantasztikus, megéri elolvasni azokat is szerintem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kifogom őket olvasni. Már várom ,hogy milyen történetet rejtenek:)) x

      Törlés
  4. A Vintage ruhák kalandjait én is olvastam, nagyon tetszett. Katie Fforde és Cecilia Achern könyveit is nagyon szeretem. Nekem fura, hogy egy 300-400 oldalas könyvre valaki azt mondja hosszú. Akkor mit szólnál az 1000 oldalas Trónok harcához :D. De mindegy. Annak, aki eddig nem sokat olvasott, ez is előrelépés és megértem, hogy egy pár száz oldala könyv is hosszúnak tűnhet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ahhoz képest ,hogy régen utáltam olvasni és az első komoly könyvem a Vintage ruhák c. könyv volt, ami nekem hosszú (volt). Meg azoknak akik alig szoktak olvasni. Aki már jó pár éve olvas biztos egy átlagos lapszámú könyvként olvassa ki, de az -az ember egyenlőre nem én vagyok.:D x

      Törlés
  5. De szép mindegyik könyvnek a borítója! A leírtak alapján a Mesés ruhák kalandjai nagyon megtetszett, biztos el fogom olvasni!:)

    http://amandaslifeandstyle.blogspot.hu/

    xx, Amanda

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Az összeset a " új könyvek " ( könyvtárnak új ) polcról hoztam el. Kb 2013-as kiadványok. Igen megéri elolvasni, de nagyon ajánlom az Egy új kezdet c. könyvet. Remélem tetszeni fognak. Ha neked is van favourite könyved + van hozzá kedved írd le itt , vagy FB-n , és kiolvasom. Puszii:* x

      Törlés
  6. HA a Bábel tetszett szerintem SZJG-t olvasd el ( Szent Johanna Gimi) azt is Leiner Laura írta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen , azt is kifogom olvasni. Meg szándékozom a legújabb könyvét is olvasni az Akkor szakítsunk címűt.:) Neked mi a véleményed Laura könyveiről? Melyik tetszett legjobban?:)) x

      Törlés
  7. Cecilia Ahern - one of my favourite authors!

    http://www.izabelafranciszka.blogspot.com

    VálaszTörlés